Radboud University

Hollandia legrégebbi városában, Nijmegenben találhatod meg egyikét Európa vezető felsőoktatási intézményeinek, a Radboud University-t. A sok zöldterületet magába foglaló egyetemi kampusznak 19.000 diákja van 110 különböző tanulmányi programon, melyekből 6 alapképzés és 35 mesterprogram teljesen angol nyelvű. Mivel erősségük a kutatómunkában rejlik, az egyetem lehetőséget kínál a PhD programra is.

A Radboud University-t a legszéleskörűbb programokat kínáló egyetemnek minősítették a diákok. Jelenleg a Times Higher Education World University Ranking szerint a 140. helyen állnak, amely azt jelenti, hogy részét képezik az egyetemek legjobb 1%-ának a világranglistát tekintve. 2010-ben egy professzor és PhD hallgató fizikai Nobel-díjat kapott.

Az egyetemet zöldövezet veszi körül, emellett korszerű infrastruktúrával rendelkezik. A szolgáltatások széles tárházával várja a diákokat: tanuló szobák, kutatólaboratóriumok, szálláskereső szolgáltatások, az egyetemi kórház (University Hospital), könyvtárak, irodák, vendégház és egy könyvesbolt is a diákok rendelkezésére áll. A Radboud Sports Centre 70 különböző sportágat kínál, a létesítményt a legjobb egyetemi sportcentrumnak nyilvánította az International Student Barometer.