Helység / Szállás

Lakhatással kapcsolatos információk, hasznos linkek:

 

Elindulni egy idegen országba, megismerkedni egy idegen kultúrával, beilleszkedni az első hónapokban igencsak nagy kihívást jelenthet. Diákként egy új világba csöppensz, ahol pár hónap alatt felnőtté kell válnod.  Szervezetünk segít megtenni az első lépéseket.

Lakást találni sehol sem egyszerű. A HZ University irányt mutat lakáskeresés szempontjából is. Javaslatuk, hogy már koratavasszal kezdj el lakást keresni, így nagyobb valószínűséggel találsz olyat, amely az elvárásaidnak megfelel.


Accommodation Portal Vlissingen:

-          http://www.apvlissingen.nl/en

Ezen az oldalon  €250 - €450 a lakások ára egy hónapra, viszont ez tartalmazza a fenntartáshoz szükséges költségeket is. Az ár a lakás nagysága, illetve komfortja szempontjából változik.

 

L'Escaut:

-          http://www.lescaut.nl/woning-zoeken/studentenhuisvesting/

 

Amennyiben ezen az oldalon foglalsz magadnak lakást, a L’Escaut Campus-on 5 vagy akár 10 hónapig is lakhatsz. Internettel felszerelt, háromszobás bútorozott apartmanok találhatóak itt, melyek esetében csak a konyha és a fürdőszoba közös a lakótársaiddal. Az apartmanok ára €300/hó, viszont ez az ár a fenntartáshoz szükséges költségeket is tartalmazza. Azt tudnod kell, hogy ha itt foglalsz lakást, 5 havi letétet kell befizetned.

 

Más weboldalak lakáskereséshez:

-          http://www.pararius.com/apartments/vlissingen

-          https://www.expatrentals.eu/country/netherlands/vlissingen

-          https://www.studyinholland.nl/practical-matters/housing

 

Regisztráció Vlissingen városházán:

Amint megérkeztél az új városodba, első lépésként be kell jelentkezned a városházán. Ehhez a következő dokumentumokra van szükséged:

-          érvényes útlevél vagy személyazonossági igazolvány

-          születési bizonyítvány

-          a lakásod bérleti szerződése

Amennyiben október elsejéig nem sikerül ezekkel a dokumentumokkal bejelentkezned a városházán, elesel a kedvezményes (€1985) tandíjtól, és ennek a többszörösét kell befizetned.

 

Kiutazással kapcsolatos hasznos információkról részletesebben ITT olvashatsz.