Helység / Szállás

Dánia

Roskilde, Slagelse, Naestved, Køge, Nykøbing Falster

https://zealand.com/

https://www.facebook.com/zealandacademy/

logo

Lakást találni nem egyszerű Dániában, ezért javasoljuk, hogy már hónapokkal a kiérkezés előtt keresgéljetek, érdeklődjetek, regisztráljatok a különböző lakásügynökségek, kollégiumok oldalain, mivel 1-2 héttel a kiutazás előtt a nagyobb városokban már majdnem lehetetlen lakást találni. Néhány iskolának van kollégiuma, de leginkább az a jellemző, hogy ügynökségekkel állnak kapcsolatban, akik 1-2 személyes diáklakásokat, szobákat adnak bérbe.

Az iskolák  nyújtanak útbaigazítást a lakáskeresésben, amit javasolt követni. Néhány intézmény ingyenesen, vagy bizonyos összeg fejében keres lakást a diákoknak.

A lakbérek havi 250-400 euró között mozognak. A foglaláskor minden esetben kérnek egy letéti összeget, ami általában a havi lakbér háromszorosának felel meg.

FONTOS! Dániában nagyrészt a lakások bútorozatlanok, ez néhány bentlakásra is érvényes, ezért még az ajánlat érkezésekor érdemes tisztázni a tulajjal/lakásszövetkezettel, hogy pontosan mit foglal magában az adott lakás. A konyhák általában bútorozottak és főzőlappal, hűtővel fel vannak szerelve.
Legegyszerűbben, és költséghatékonyan az IKEA, JYSK áruházakból lehet berendezni az üres szobákat. Ugyanakkor heti/havi lomtalanítások során számos jó állapotban lévő bútort, elektronikai cikket is kihelyeznek az utcára, amit ingyenesen el lehet hozni. Emellett ajánljuk mindenki figyelmébe a Den Bla Avis oldalt, ahol mindenféle használt dolgot, nagyon jó áron be lehet szerezni: http://www.dba.dk/

Íme, pár általános lakáskereső oldal, amelyek angol nyelven is elérhetőek:

 

Roskilde

https://www.findbolig.nu/da-DK/LandingPages/RIU.aspx

 

http://www.findkollegie.dk/kollegier/roskilde/

Slagelse

http://www.slagelsebolig.dk/

 

Løvegadekollegiet: Lion Street College is located Lion Street 9-13 with house numbers 9A, 9B, 11A, 11B and 13th College is rebuilt in the original style, and the rooms can vary quite a bit in size and layout. At Lion Street College are all 42 rooms decorated with a small hallway, a bathroom and a kitchen module.

Want to know more about Lion Street College – please call 0045-58567140 (no website)

Naestved

ZIBAT Campus Naestved esetében biztosítottak lakást. Bővebben az ajánlatról a felvételi levélben értesítik a diákokat.

Nykøbing Falster

http://www.nykob-f-bolig.dk/

http://www.domea.dk

 

http://www.findkollegie.dk/kollegier/nykobing-falster/

 

Køge

http://www.findkollegie.dk/kollegier/koge/